Slakteklar

I Norge spiser vi mer og mer kyllingkjøtt. Hvis du lurer på hva denne økte etterspørselen gjør med kylling-avlen, gå til innkjøp av siste nummer av Morgenbladet. Trenger du argumenter mot industrielt fremstilt kylling, finner du dem enkelt her.

Morgenbladet

Morgenbladet legger desverre ikke ut artiklene sine på nett før etter fire uker. Du må dermed vente noen uker, eller kjøpe avisa.

Reklamer

2 responses

 1. FLOTT at du tar tak i dette problemet. Medvitet kring oppdrettet og haldet av kjuklingar i Noreg (og verda forøvrig, sjølvsagt!) bør verte mykje større. Faktisk opplever eg at medvitet blant «vanlege konsumentar» er så godt som fråverande. Når det gjeld forbruket av fjøyrfekjøt, som vert framelska i media fordi det skal vere så sunt, er me dessutan inne i ei forbrukargruppe som i utgangspunktet er svært medviten og ofte engasjert – nemleg unge, høgt utdanna kvinner. Dei har klåre tankar om helse og sunnheit – som ofte inkluderer ei viss grad av etikk (fair trade, økologi osb). Men dette er likevel kanskje den aller største konsumentgruppa når det gjeld fjøyrfekjøt. Eg trur mangel på kunnskap om korleis denne produksjonen eigentleg er, er hovudproblemstillinga, og synest det er BRA (og heilt på sin plass) at dette vert tatt opp i media, inkludert bloggar. Berre synd at majoriteten av forbrukarane ikkje les dei media som faktisk prioriterer spalteplass til slike tema.

  Elles er eg veldig glad for å ha snubla over bloggen din! Ein estetisk tiltalande, og matmessig (og etisk/idealistisk) svært inspirerande blogg. Eg er sjølv svært oppteken av det å vere sunn i eit større perspektiv – korleis kan ein ete slik at det er best BÅDE for eigen kropp, for dyra, og for naturen/miljøet elles (med tanke på sprøytemiddel, transport-ureining, genetisk ureining osb). Gler meg til å fylgje deg vidare!

 2. Hei Gyro!
  Tusen, tusen tusen takk for fine ord! Jeg setter enormt stor pris på det!
  Jeg er veldig opptatt av å misjonere rundt dette med at det som er bra for deg, er ofte bra for miljøet. Å spise økologiske grønnsaker er altså sunt, men også i et større perspektiv! Tenk i et bredere perspektiv!

  Og dette med disse godt utdannede kvinnene som kjøper økologisk og kortreist og fairtrade, og høylytt proklamerer sin grønne matbevissthet – det er helt utrolig at ikke flere av dem kutter ut disse lassene av industrielt fremstilt kyllingkjøtt! Det er en stor gåte for meg hvordan man kan late som man er etisk bevisst, men ikke tenke mer på dyrevelferd!

  Tusen takk for at du følger meg videre, Gyro! Det setter jeg pris på! Jeg kommer sterkere tilbake med grønne oppskrifter når jeg har kommet meg inn i nytt hus.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s