Søt raita med mynte

Raita er deilig og praktisk tilbehør til indisk mat. Den kjøler effektivt ned ganen når krydderet blir for sterkt for en stakkar nordmann.

  • 3 dl yoghurt naturell (ikke matyoghurt)
  • en stor bunt mynteblader
  • 2-3 små teskjeer sukker eller sukrin
  • ca 5 cm agurk, eller 2 stk snacksagurk
  • 1 liten klype salt
  • pepper

Finhakk mynte. Skrell agurken og rasp den med et fint rivjern. Bland dette oppi yoghurten. Smak til med sukker, bittelitt salt og pepper. La det hele stå i kjøleskapet en times tid, slik at smakene får satt seg skikkelig.

Raita med mynte

 

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s