Hyrdepai med linser og erte-vårløk-potetmos

Sophie Dahl altså… Jeg liker henne. På sitt program på TLC Norge kommer hun med en haug med gode oppskrifter. Mange av dem er til og med vegetariske, siden hun selv ikke spiser kjøtt. Denne hyrdepaien lagde jeg etter å ha sett et av programmene. Jeg er ikke sikker på om hun lagde den helt likt, men den ble i alle fall kjempegod! Dette er kraftig, engelsk husmannskost som metter skikkelig!

  • 1 stor rødløk
  • 2 gulrøtter
  • 3 selleristenger
  • 1 liten paprika
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 2 ss Worchestershiresaus
  • noen dråper tabascosaus
  • 2 ss balsamicoeddik
  • evt. en skvett rødvin
  • paprikapulver
  • 1 kvast rosmarin
  • 3 laurbærblader
  • 2-3 ss grønnsaksfond, evt 1 buljongterning
  • 1 boks røde eller grønne kokte linser

Kutt løk, gulrøtter, selleri og paprika i terninger/ skiver. Stek løk og hvitløk til det blir mykt. Ha så i gulrøtter, selleri og paprika. Stek noen minutter til. Ha i tomater, Worchestershire, tabasco, balsamico, rødvin og krydder. Rosmarinkvasten og laurbærbladene skal bare koke med, og tas ut før retten has i ovnen. La småkoke i 10-15 minutter. Helt mot slutten har du i linsene.

Potetmos:

  • 6 middels store poteter
  • 1 kopp frosne erter
  • 5 vårløk
  • smør
  • melk
  • pepper og salt

Kutt potetene i grove biter. Kok til de er møre. Ha i frosne erter og vårløk i grove skiver. Ta av gryta fra plata. La stå og trekke i et minutt eller så. Hell av mesteparten av vannet, mos potetene med en rotmoser eller en gaffel. Ha i en skvett melk, litt smør, salt og pepper.

Ha tomatsausen nederst i en ildfast form. Potetmosen has oppå.

Gratiner med

  • mozarellaost

Stekes ved 200 grader i 30 minutter. Server gjerne med en frisk, grønn salat.

Hyrdepai. Ikke verdens mest beskrivende bilde kanskje... Maten var så god at jeg glemte å ta bilde...! :-)

 Hmmm…. Jeg lurer forresten på om jeg må kjøpe meg kokeboka til Frøken Dahl…

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s