Hjemmelagde fiskepinner

Med «fiskepinner» tenker nok de aller fleste på de frosne, kjipe frityrstykkene nokså uten smak som stressa småbarnsforeldre serverer til barna sine for at de i det minste skal få i seg noe fisk. Fiskepinnene i frysedisken inneholder gjerne ikke mer enn 58-65% fisk. Oljene de bruker i dem er heller ikke alltid så sunne. Lager du i stedet fiskepinnene selv, har du kontroll på hva som er i dem, og de smaker mye bedre!

Til to personer trenger du:

  • 300 gram fiskefilet – f.eks. sei eller torsk
  • salt og pepper
  • Worchestershiresaus
  • Tabascosaus
  • mel
  • 1 egg fra en lykkelig høne
  • brødrasp

Hjemmelagde fiskepinner

Skjær fiskefiletene i strimler. Sørg for at de ikke blir for store, med tanke på stekingen. Mariner dem med en dæsj Worchestershiresaus, noen dråper tabascosaus og salt og pepper etter smak. La fisken ligge i marinaden i noen minutter.

Rull fiskefiletene i mel, så i egg, og til sist i brødrasp. (Jeg lagde brødrasp selv ved å ha et todagergammelt brød i foodprosessoren. Det ble godt, og kan også has i en boks og fryses. Veldig økonomisk!)

Stek fiskepinnene i en blanding av olje og smør til de er brune og fine. Drypp gjerne litt limesaft over.

Advertisements

One response

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s