Bønneburrito fra Resept

Jeg har vært på kurs med kokkene fra Resept Cafè i Stavanger, som jeg jo tidligere har skrytt fælt av her på bloggen. (Jeg gjentar atter en gang at Resept må være Norges beste vegan-spisested… Anbefales for alle som befinner seg i nærheten av Stavanger.) Kurset var kjempeinteressant, og jeg lærte å lage noen himmelske oppskrifter – blant annet denne deilige bønneburritoen.

  • 1 boks sorte bønner eller 250 gram bønner, oppbløtt en natt.
  • 2 løk, èn skåret i fire og en hakket
  • 1 laurbærblad
  • 1 frisk timiankvist
  • 1 rød chili
  • 3 ss olje
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 ts malt spisskummen
  • 1 ts malt koriander
  • en liten klype nellik og kanel
  • 1 boks hakket tomat
  • salt og pepper

Kok opp bønnene, de fire løkbåtene, urtene og chilien i en stor gryte. Dekk med vann til 3 cm over bønnekanten. Når det koker, skru ned varmen, og kok over svak varme i 2 timer eller til bønnene er svært myke. Ta gjerne av skummet som former seg på toppen. Sil av bønnene og ta vare på kokevannet. Kast løk, urter og chili. (Dette punktet kan du med fordel gjøre kvelden i forveien, så sparer du tid.)

Ha 2/3 av bønnene og litt av kokevannet i en foodprosessor. Kjør til det er grovt blandet. Eventuelt mos bønnene for hånd med en potetmoser. Tilsett så mye vann du trenger for å oppnå foretrukket konsistens.

Varm oljen i et tykkbunnet kokekar over middels varme. Fres hakket løk til den er gyllen og myk. Tilsett hvitløk og krydder. Stek under omrøring i 2 minutter. Pass godt på så det ikke svir seg. Rør inn bønnemosen, resten av bønnene og en boks tomat. Varm opp under konstant omrøring til væsken har kokt inn og blandingen har tyknet.

Server med tomat- og avocado-salsa, grønn salat, fullkornsfajitas, fullkornsris og rømme.

Resepts refried beans. Vegetarmat på sitt aller, aller beste!

Advertisements

3 responses

  1. Tilbaketråkk: Ananas-, agurk- og paprikasalat | Sunn Middag

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s