Ungarsk kålgryte

Kål er billig, sunn og god mat, og en velsignet redning for nybakte boligeiere (som meg), studenter, eller andre som vil spare penger. Supersexy vil jeg nok ikke kalle kål, dog… Ungarsk kålgryte er dermed ikke den matretten du bør servere på første date, men god, billig og sunn er den, og stort mer synes jeg ikke man kan forlange av helt vanlig hverdagsmat. 1 porsjon av denne retten tilfører kroppen din 1, 5 av de anbefalte frukt-og-grønt-fem-om-dagen. Og det skal en jammen ikke kimse av.

Oppskriften har jeg hentet delvis fra frukt.no‘s iPhone-app. (Søk på «frukt» i AppStore, så har du den. Den anbefales varmt – for eksempel når man står midt i butikken og ikke vet hva man skal ha til middag!)

  • 300 g hodekål
  • 1 rød snackspaprika
  • 1 rød chili
  • 1/2  løk
  • noen dråper tabascosaus
  • 1 ss paprikapulver
  • salt og pepper
  • 2 dl eplejuice
  • 2 ss matfløte (rømme eller chreme fraiche kan også brukes)
  • 4 vegetarpølser i tykke skiver

Ungarsk kålgryte. Her servert med kokte byggryn.

 

Rens og finsnitt kålen. Rens paprika og chili for stilk og frø. Skjær paprika i biter, chili i tynne skiver. Hakk løken.

Ha nøytral matolje i en stor kjele. Tilsett løk og chili og la surre til løken er myk. Bland inn paprikapulver, salt og pepper, kål, paprika, tabascodråper og eplejuice.

La kålen surre under lokk over svak varme i ca. 30 minutter. Tilsett vegetarpølsene og fløte (evt. rømme/creme fraiche) mot slutten av koketiden.

 

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s