Rosa fiskekaker

Disse hotte fiskekakene lager du på tjue minutter, og jeg lover at de får bein å gå på! Snackspaprikaen gir en fin, rosa farge, sammen med frisk smak. Jeg brukte sei i disse fordi det var sei på tilbud, men annen hvit fisk går og. Jeg tror også at laks ville passet godt.
Husk at alle ingrediensene må være kalde – helst like kalde for at fiskekakene skal henge godt sammen.
  • 300 gram sei eller annen fisk
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 rødløk
  • 1 rød chili
  • 1 snackspaprika
  • kruspersille
  • 2 ss potetmel
  • rismelk eller annen melk
  • salt og pepper

Hakk seien i terninger, og løk, hvitløk, paprika og chili i grove biter. Kjør seien i foodprosessor i ca. 30 sekunder. Ha så i løk, hvitløk, paprika og persille litt etter litt mens du lar foodprosessoren gå. Smak til med salt og pepper. Spe med melk blandet med potetmel. Kjør det hele til du har en fin og fast masse.

Rosa fiskekaker - litt overstekte denne gangen... Råkostsalat, rømme og potet-/fennikelmos ved siden.

Stek kakene i en blanding av smør og nøytral stekeolje. Ca. 4 minutter på hver side på nokså høy varme.

Server for eksempel med råkostsalat av eple, gulrot og sukkererter, samt potet- og fennikelmos. En dæsj rømme er ei heller å forakte.

Sjekk også ut disse fantastiske fiskekakene med bacon.

Advertisements

3 responses

  1. Tusen takk! Det høres bare helt supert ut. Gleder meg til å prøve, vi skal ikke se bort i fra at jeg har lørdagsmenyen klar. Hilsen, Telma

  2. Tilbaketråkk: Grønne fiskeburgere av lyr | Sunn Middag

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s