Meksikansk tomat- og paprikasuppe

Inspirert av en Sophie Dahl-oppskrift fra TV-programmet «The Delicious Miss Dahl»  lagde jeg forleden dag en skikkelig kremet tomat- og paprikasuppe med smak av Mexico. Ekstra god ble suppa fordi ingrediensene ble stekt i ovnen før jeg hadde dem i suppegryta. Det ga både tomaten og paprikaen et søtere preg.

  • 2 røde paprika
  • 1 rødløk
  • 5 tomater
  • 4 hvitløksfedd
  • 1 rød chili
  • en god neve koriander
  • salt og pepper
  • olivenolje

Grønnsaksblandingen før den has i ovnen.

Grønnsakene hakkes i grove biter og has i en ildfast form. Hell over godt med olivenolje, strø over hakket koriander, samt salt og pepper, og bland godt. Puttes i ovnen – ca 200 grader i 30 minutter.

Når grønnsaks-blandingen er ferdig i ovnen, heller du alt sammen over i en gryte sammen med 3-4 dl vann. Kjør godt med stavmikser til du får en jevn suppe.

Ha så i 1 ss grov sennep, 2 ss balsamicoeddik og 1 ts piri piri eller rød pepper hvis du vil ha litt ekstra piff. Smak til med grønnsaksbuljong eller salt. La suppen småkoke i 10 minutter slik at smakene får satt seg.

Noen minutter før servering kan du godt ha i en boks med kidneybønner for å gjøre suppen mer mettende. Strø over masse frisk koriander.

Server gjerne suppen sammen med små serveringsfat med sukkererter, mais, ost, rømme, jalapenos, bønner og opprevet tortillalefse slik at gjestene dine kan ha i det de liker best.

Meksikanskinspirert tomat- og paprikasuppe med rømme og sukkererter

 

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s