Indisk gryte med blomkål

Indisk og pakistansk mat er blant mine definitive matfavoritter. De heftige krydderiene, de kraftige sausene, og alle vegetarrettene ligger mitt hjerte nær. Den enkleste veien til India er jo å gå ut og spise på indisk restaurant, men det er faktisk veldig enkelt å lage smakfull indisk mat hjemme på ditt eget kjøkken også. Det er til og med fullt overkommelig å få til på en hverdag! Bare sjekk ut denne indiske gryta med blomkål:

  • malt spisskummen
  • karripulver
  • korianderpulver
  • tikka masala krydder
  • rød pepper
  • chilipulver
  • 1 gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ingefær i tommelfingerstørrelse
  • champignon
  • 1 gulrot
  • 1 paprika
  • 6 modne tomater
  • 1 boks kikerter
  • 1/2 blomkålhode
  • salt
  • fersk koriander

Varm krydderpulveret i olje i en romslig panne eller i en gryte. Slik frigir du krydderets smaker og lukter – dette er en essensiell del av indisk matlaging! Ha så i hakket hvitløk, løk og ingefær og stek til løken er myk, men ikke brun.

Ha så i champignon i skiver og stek til den er brun. Tomater i grove biter has i og kokes opp. Gulrøtter og parika i biter has og i gryta. Dette skal nå småputre en god stund. Jo lenger, jo bedre. Slik kommer smakene bedre frem. La det i det minste putre under lokk i 15 minutter, men gjerne i så mye som en time hvis du har tid. Spe eventuelt i med vann og tomatpurè hvis det blir for tyktflytende. Når du begynner å bli lei av å lage mat, og synes det får være nok putring, har du i kikerter og et blomkålhode kuttet i buketter. Når blomkålen er mør, er gryta ferdig. Drypp eventuelt over litt sitronsaft for å få friskere smak. Strø over frisk koriander rett før servering.

Blomkålgryte ala India

Server gjerne med gurkemeiefarget naturris kokt med stjerneanis, sukkererter, raita og nanbrød. En mild mangochutney passer også godt til.

Flere indiske oppskrifter mer eller mindre fra mitt hode finner du her: Linsegryte med grønne og gule linser indisk masala-gryte med linser og indisk linsestuing – daal/dhal.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s