Risotto verde – grønn risotto

Risotto kan, i likhet med pasta, varieres i det uendelige – med sjømat, kjøtt og grønnsaker av alle slag. Jeg liker godt denne knallgrønne og vårlige versjonen med spinat, grønn pesto og sopp.

  • 1 dl arborio-ris
  • 3 dl vann
  • 2 ts grønnsaksfond  eller 1/2 grønnsaksbuljongterning
  • 1/2 gul løk
  • 4.5 champignon
  • 3 ss basilikumpesto (helst hjemmelaget)
  • saften fra 1/2 sitron eller en skvett hvitvin
  • 4.5 spinatputer fra frysedisken – tinte
  • en skvett matfløte
  • evt. frosne, grønne erter

Kok opp vann med buljongterning, eventuelt bland vann med ønsket mengde fond.

Hakk løk og og fres den i litt smør eller olje til den er myk – ikke brun! Stek med soppen i et minutt eller så. Rør inn risen og hell på ca. halvparten av buljongvannet. La risen koke ved svak varme uten lokk ca. 20 minutter.

Rør i mer av buljongen etterhvert og kok opp under røring. Ha i basilikumpesto og tinte spinatputer. Tilsett resten av buljongen og en skvett med kremfløte. Rør og kok opp. Drypp over sitronsaft eller hvitvin. Ha eventuelt i frosne, grønne erter. Når risen kjennes kremet, men fortsatt har fast kjerne, er den ferdig. Server!

Risotto verde

 

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s