Ovnsbakt søtpotet og sellerirot

Ovnsbakte rotgrønnsaker får jeg bare ikke nok av. Og når jegnå har oppdaget den fantastiske søtpoteten, vil det ingen ende ta!

Søtpotet er faktisk ingen potet. Den tilhører en helt annen plantefamilie – vindelfamilien. Den er nærmere gulrot enn potet i smak, og smaker søtlig. Søtpotet er full av betakaroten, og en velsmakende kilde til C-, A- og E-vitaminer og kostfiber. Det finnes forskjellige typer søtpotet, men i Norge er det først og fremst den med orange fruktkjøtt du får tak i. Det finnes også hvit. Det er viktig å huske på at søtpoteten ikke bør lagres i kjøleskapet. Den tåler nemlig ikke kulde særlig godt!

Søtpotet kan med hell stekes i skiver, kokes, wokes eller bakes. Og har du noen gang smakt søtpotetchips, kommer du for alltid til å synes at potetchips er stusselige saker. Den brukes også i kaker, i følge frukt.no. )Og jeg tror jammen jeg ved en annen anledning skal prøve meg på søtpotetpannekaker med kanelkokte epler…!)

Denne ovnsbakte retten med søtpotet og sellerirot er superenkel å lage, og blir fint tilbehør til kjøtt, fisk eller vegetarretter. Selleriroten kan erstattes eller suppleres med persillerot, gulrot, vanlig potet, pastinakk og/eller andre rotgrønnsaker .

  • 3 store søtpoteter, skrelt og  kuttet i båter
  • 1/2 stor sellerirot, skrelt og  kuttet i båter
  • grovt salt
  • pepper
  • olivenolje
  • urter – f.eks. frisk oregano

Ha alle ingrediensene i en ildfast form, og bland godt med fingrene, slik at oljen og krydderet får satt seg. Stekes ved 225 grader i ca. en halvtime, eller til grønnsakene er møre og litt sprø.

Ovnsbakt søtpotet og sellerirot

 

Reklamer

2 responses

    • Takk for at du følger med! Jeg synes det er kjempeviktig å fokusere på vegetarmat. Det er alt for mange som tror at det bare er kjedelig salat og gulrøtter, og at man ikke blir mett av det. Og det er jo bare tull!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s