Fylt paprika med naturris, kikerter og pesto

Fylt paprika ser festlig ut på middagsbordet, og smaker alldeles nydelig med naturris- og kikertfyll smakssatt med pesto. Lag gjerne pestoen selv! (Oppskrift finner du her.)
  • 1 dl naturris
  • 2 store paprika
  • olivenolje
  • 1 boks kikerter
  • 3 store champignon
  • 1/2 purre
  • parmesanost
  • grønn pesto
  • urtesalt
  • pepper

Fylt paprika med kikert-, ris og pestofyll

Sett ovnen på 225 grader. Kok naturrisen etter anvisning på pakken. (Naturris er upolert ris. Dette gjør at næringsstoffene er bedre bevart enn hos vanlig hvit ris. I tillegg er smaken bedre. Fås blant annet kjøpt på Helios.)

Del paprikaene i to, fjern frø og hvite hinner. Behold gjerne stilken på. Legg paprikaene i en ildfast form med snittflaten opp. Pensle dem med olje og krydre med urtesalt. Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter.

Skyll kikertene godt. Kutt purre og champignon i skiver. Stek disse sammen til soppen har blitt brun. Ha i pesto – så mye som du liker. (Jeg lagde pesto selv, og hadde nok sikkert i 5-6 spiseskjeer.) Bland inn kikertene og risen.

Fordel kikert/ris-blandingen oppi de halve paprikaene. Dryss over parmesanost. Server som hovedrett sammen med en grønn salat og yoghurtdressing, eller som siderett til kjøttretter.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s