Basilikumpesto – pesto alla Genoese

Den italienske sausen pesto har blitt en populær matvare i Norge. Når vi snakker om pesto, mener vi vel som regel den grønne basilikumtypen som opprinnelig stammer fra Genova – Pesto alla Genoese. Men det finnes mange forskjellige typer pesto. For eksempel basert på persille eller soltørkede tomater. Pesto kan brukes som dip, på skiva, i pastasausen med mye mer.

Jeg har prøvd meg på å lage basilikumpesto selv, og det var utrolig enkelt, og smakte MYE bedre enn pestoen man kjøper på glass! Det eneste man trenger, er fem råvarer, en foodprosessor og en stekepanne. Jeg har holdt meg til oppskriften fra Klikk.no.

  • 1 fedd hvitløk
  • 5 ss pinjekjerner
  • 1 potte basilikum
  • 75 g parmesan
  • 0,5 dl olje
  • salt og pepper

Ha pinjekernene i en tørr stekepanne på middels varme. Rør rundt i pinjekjernene til de begynner å gi fra seg litt lukt og får litt farge. Bruk stavmikser/kjøkkenmaskin til å kjøre alle ingrediensene sammen, eller bruk morter (begynn med hvitløk og fortsett med basilikum, pinjekjerner, ost, salt, pepper og olje). Ha i så mye olje du vil og smak til med salt og pepper.

 

 

Advertisements

3 responses

  1. Tilbaketråkk: Risotto verde – grønn risotto | Sunn Middag

  2. Tilbaketråkk: Veganmisjonens saktebakte anistomater | Sunn Middag

  3. Tilbaketråkk: Spinat- og basilikumpesto | Sunn Middag

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s