Rødbetsuppe

Nå er rødbetsesongen over oss, og hvis du handler på en matvarebutikk med godt utvalg, får du kjøpt deilige økologiske rødbeter med fantastisk smak! Disse knallrøde rotgrønnsakene kan du bruke til en hel haug med ting – blant annet er de eksepsjonelle i suppe.
Rødbetsuppe er en deilig lunsjrett eller en fin forrett. Davar barn, fikk jeg ikke pannekaker før jeg hadde spist en porsjon suppe. Her ville rødbetsuppe passet fint som forrett. Den kan serveres både varm og kald. Aller best blir den med en dæsj yoghurt til. Da blir den fin og rosa, noe jeg er overbevist at selv små, kresne prinsesser vil like. Den søte smaken er også barnevennlig.
Rødbeten er mager, søt på smak, og har ikke minst en superkul farge! I tillegg er den flotte roten en antioksydantbombe av dimensjoner, har masse C-vitaminer og kan være en viktig kilde til mineraler som fosfor, kalsium og jern. (Men husk at den ikke bør gis til barn under 6 måneder pga høyt innhold av nitrat!)
Rødbetsuppe lager du enkelt og greit slik:
  • 3-4 middels rødbete
  • 1 gulrot
  • 1 løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 liter vann
  • 1 grønnsaksbuljongterning
  • salt
  • pepper
  • laurbærblad

Skrell og riv rødbeter og gulrot, eventuelt skjær dem i tynne skiver. (Bruk gjerne engangshansker når du håndterer rødbeten, og tørk opp flekker med en gang. De setter kraftige fargeflekker som det kan være utrolig vanskelig å få vekk etterpå!

Stek løk og hvitløk i litt olje. Ha i revet gulrot og rødbete, men spar ca 1/5. Ha i vann og buljongterning. La det småkoke i ca 10 minutter. Kjør det til en jevn suppe med stavmikser. Ha så i 3 laurbærblader, og kok videre i ca. 15 minutter. Fem minutter før servering, har du i siste rest av gulrot og rødbet. At du sparer dette til slutt, gir suppa både en kraftigere rødfarge og en god tekstur.

Serveres med godt brød og matyoghurt. (Andre rødbettips finner du her.) Hvis du vil ha en mer mettende suppe, er kokte byggryn fine å tilsette rett før servering.

Reklamer

One response

  1. Tilbaketråkk: Spis sunt og billig – det er mulig! | Sunn Middag

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s