Fiskegrateng med fennikel og tomatsaus

Fiskegrateng må ikke på død og liv være basert på hvit saus og makaroni. Denne kalorifattige fiskegratengen lages enkelt og greit med potet- og fenikkelmos, tint frossenfisk og en frisk, rød basilikumkrydret tomatsaus.
  • 4-5 poteter
  • 1/2 fenikkel
  • 3oo gram fiskefilet (f.eks. Gourmettorsk fra frysedisken)
  • 1,5 beger cherrytomater
  • 1 ss tomatpure
  • salt
  • pepper
  • basilikum
  • Jarlsbergost og parmesan til gratinering

Kok opp lettsaltet vann. Skjær og rens poteter og kutt dem i grove biter. Rens og del fenikkelen, skjær den i skiver. Kok potetene møre i vannet. Ta kjelen av platen, ha i fenikkelen, og la det trekke i to minutter. Hell av vannet, lag mos av potet og fenikkel. Fordel potetmosen i en ildfast form. Legg fiskestykkene ned i mosen.

Lag tomatsaus ved å kjøre cherrytomater i foodprosessor sammen med en god neve frisk basilikum, eventuelt kutt dem i små biter med kniv. Krydre med salt og pepper. Hell sausen over rotmosen og fisken. Dryss revet ost over, og stek i ovnen ved 225 grader i ca. 15 minutter.

Fiskegrateng med rotmos og tomatsaus

(For ordens skyld: Oppskriften er inspirert av en oppskrift i siste nummer av Spis Bedre.)

Advertisements

One response

  1. Tilbaketråkk: Fiskegrateng med reker | Sunn Middag

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s