Frekk, frisk og fristende frossenfisk i folie

Beklager overskriften… Bokstavrim ble liksom så fristende når jeg hadde med både frossenfisk og folie å gjøre. Jeg klarte bare ikke la være!

Uansett… Når du synes at middagslaging høres ut som verdens kjedeligste ting å holde på med, er fisk i folie noe av det lureste du kan lage. Det eneste du trenger å gjøre, er å skrelle og kutte grønnsaker i passe biter. Det er jo rimelig overkommelig, vil jeg si. I tillegg til at det er veldig enkelt, er det både sunt og velsmakende. Og du kan bruke akkurat de grønnsakene og den fisken du har tilgjengelig. Denne gangen hadde jeg frossen torsk i frysen, så da ble det det. Grønnsakene jeg valgte, var det jeg hadde tilgjengelig i kjøleskapet, så dette ble en fin måte å få brukt opp grønnsaksrester på.

Sett oven på 250 grader, og klipp til sølvfolie i passe biter. Den må være stor nok til å pakke inn en porsjon fisk og grønnsaker. Legg folien i et ildfast fat.

Skrell og kutt grønnsaker i biter. Passende grønnsaker kan for eksempel være…

Fisk i folie med fullkornscouscous

  • gulrot
  • persillerot
  • sellerirot
  • rødløk
  • champignon
  • paprika
  • brokkoli
  • squash
  • sukkererter

I midten av grønnsaksblandingen plasserer du den frosne fiskefileten.

Drypp saften fra en halv lime over, litt fersk gressløk og 2-3 ss med Creme Fraiche med pestosmak (eventuelt 1 ss vanlig Creme Fraiche + 1 ss pesto). Krydre godt med pepper. Salting bør du gjøre når fisken er ferdig.

Pakk foliepakkene godt sammen, og sett dem inn i ovnen i ca. 30 minutter. Den frosne fisken trenger såpass tid på å bli klar.

Kok gjerne fullkornscouscous, byggryn eller naturris og server til.

Advertisements

2 responses

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s