Babaganoush / baba ghanoush

Denne retten, basert på aubergine, er obligatorisk på meze-bord i Midt-Østen eller i Hellas. Meze er et koldtbord fylt med en hel haug med himmelske småretter. Ved siden av babaganoush, serverer en gjerne hummus, yoghurt, ris i vinblader, tabbouleh, falafel, köfta (kjøttboller), forskjellige salater og andre godsaker.

Grovt pitabrød fylt med coleslaw med gulrot, falafel, tahini-yoghurt og babaganoush

Babaganoush er en rett som kan brukes til veldig mye. Du kan ha det som pålegg, siderett, dip, fyll, saus, snacks… Og helt sikkert mange andre ting. Jeg liker det godt på grovbrød, eller sammen med falafel, pitabrød og salat.

  • 1 aubergine
  • 2 ss olivenolje
  • 1 fedd hvitløk
  • sitronsaft
  • 1 ss tahini
  • salt
  • pepper

Del auberginene på langs og legg dem i et ildfast fat. Pensle med olje og stek dem midt i ovnen på 175 grader i ca. 20 minuttter.

Skrap så ut innmaten på auberginene. Ha dette i en foodprosessor sammen med hvitløk, sitronsaft og tahini. Kjør til en jevn puré. Smak til med salt og pepper.

Denne gangen serverte jeg babaganoush’en i fullkornspita sammen med coleslaw med rødkål og gulrot, falafel (fra frysedisken) og yoghurt med en spiseskje tahini, samt litt pepper.

Reklamer

6 responses

  1. Jeg elsker baba ganoush, men har ikke laget det selv enda. Tenkte å ha servere meze på neste gang det er min tur å ha klubb så da må jeg huske å bruke din oppskrift :)

  2. Tilbaketråkk: Falafel | Sunn Middag

  3. Tilbaketråkk: Spise ute: Habibi restaurant i Oslo | Sunn Middag

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s