Risotto med skogsopp og gulrot

Risotto er en klassisk italiensk rett. Der
serveres den gjerne som forrett. Den kan også brukes som siderett
til fisk eller kjøtt. Denne sopp- og gulrotrisottoen sto derimot
godt på egne ben.
Det viktigste når man
lager risotto, er at man bruker risotto-ris. Dette har de i de
fleste matvarebutikker med litt utvalg. Jeg har hørt at det kan
være en idè å spandere på seg litt dyrere risottoris, men jeg
kjøpte bare en helt vilkårlig pakke, og syns i grunn denvar
kvalitetsmessig helt greit til mitt hverdagsbruk.
Jeg brukte tørket sopp i stedet for fersk her. Den gir
mer aromatisk smak, og er derfor fin å bruke i risotto. Jeg kjøpte
en pakke skogsopp-mix, men jeg er sikker på at kantarell eller
steinsopp blir vel så godt.
Slik gjør du
det:
  • 1 dl arborio-ris
  • 3 dl vann
  • 2 ts grønnsaksfond (1/2
    grønnsaksbuljongterning funker også)
  • litt smør
    til steking
  • 1/2 gul løk eller 3-4
    sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 liten pose skogsopp – tilsvare 100 gram når
    oppbløtt
  • 1 gulrot – hakkes i små
    biter
  • 1 bunt persille
  • 1
    neve parmesanost
  • saften fra 1/2
    lime

Risptto med skogsopp og
gulrot

Legg soppen i en dyp asjett og hell
vann over. La det stå og trekke til seg vann i 20 minutter. Hell av
vannet, men ta vare på det. Det skal brukes i risottoen, og setter
god smak.

Kok opp vann med fond. Hakk løk og
hvitløk og fres det i litt smør til det er mykt – ikke brunt! Stek
med soppen i et minutt eller så. Rør inn risen og hell på ca.
halvparten av fondvannet. La risen koke ved svak varme uten
lokk ca. 20 minutter. Rør i mer av buljongen og litt av soppvannet
og kok opp under røring. Ha i gulrøttene. Tilsett resten av
buljongen og litt soppvann, rør og kok opp. Når risen kjennes
kremet, men fortsatt har fast kjerne, er den ferdig. Rør i
persille, litt smør, parmesanost og pepper. Server!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s