Rød fiskebollesuppe med karri og chili

Kanskje du tenker at fiskeboller, chili og karri er en helt teit idè. Men har du noen gang smakt fiskeboller i karrisaus? Godt ja? Legg så til chili, og du begynner å nærme deg. Du må da vel innrømme at det ikke høres så verst ut?

Jeg syns i alle fall denne fiskesuppa var en höjdare! Kok suppe og døm selv!

  • 1/2 løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ts karri
  • 1 liter væske – gjerne væske fra suppebolleesken og rekelaken
  • 1 fiskebuljongterning
  • 1/2 boks tomater
  • 1 rød chili
  • selleristang
  • sellerirot
  • gulrot
  • gul paprika
  • noen centimeter av det mørkegrønne på purren
  • pillede reker
  • 1 boks suppeboller – små fiskeboller (Evt del vanlige fiskeboller i mindre biter)

Brun hakket løk og hvitløk i litt olje med karri. Ved å varme krydderet i olje får du skikkelig frem karrismaken. Når løk og hvitløk begynner å bli brune og myke, ha i væsken, samt tomatene, chilien i små biter og buljongterningen. La dette koke i noen minutter, før du moser det til en jevn suppe ved hjelp av en stavmikser.

Ha så i grønnsaker hakket i små biter – som for eksempel selleristang, sellerirot, gulrot, paprika, purre… Kanskje litt potet…? Her bruker du det du har i kjøleskapet – det er bra for både lommeboka di og for miljøet! La dette småkoke til grønnsakene er passe myke. Helt mot slutten har du i suppebollene og reker, og gi det et raskt oppkok, slik at fiskebollene blir varme. Smak gjerne til med litt sitron- eller limesaft.

Fiskebollesuppe med karri og chili

 

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s