Styr unna diettene!

Et av de mest fornuftige rådene jeg har fått av min mor, er at slankekurer bare er tull. Det eneste som hjelper mot for mange kilo, er å spise sunnere og bevege seg mer. Man må endre på livsstilen. Det er det eneste som hjelper i lengden.

Dette er det ikke bare min lure mor som sier, men også mange kostholdseksperter. Ekstreme dietter i form av supper og grapefrukt i ukesvis, harde treningsprogrammer, kaloritelling og veiing av matvarer er ikke veien å gå. Ernæringsfysiolog Camilla Andersen i somebody.com uttaler i KK  at man må begynne i det små:

«For mange vil en god start være å hoppe over annenhver kake, bolle eller porsjon med pommes frites! For å lykkes på sikt, må man begynne i det små. Enkle endringer i spisevaner og innføring av hverdagsaktivitet. Gå litt mer. Finne påskudd til å bevege seg både inne og ute. Reis deg litt oftere fra stolen for å hente noe, og gå når du skal i butikken.»

Jeg kunne ikke vært mer enig. Det er ikke så mye som skal til! I tillegg tror jeg at en diett bestående av lite kjøtt, mye frukt, grønnsaker og fiber, og utskeielser innimellom, er veien å gå.

Reklamer

6 responses

  1. Enig – MEN vektøkning hos enkelte kan skyldes lavt stoffskifte (sykdommen hypothyreose) og da hjelper det ikke å kutte ned og bevege seg før man får medisin. Kroppen skrur bare ned kroppstemperaturen i stedet…
    Etter å ha fått medisin kan det hjelpe.

    • Det har du nok rett i…! Men nå tenker jeg først og fremst på «normale» mennesker – hva nå det enn er – at vi har så uendelig mye bedre av å bevege litt på oss, kutte ned på kjøtt og fett og spise mer grønnsaker, enn å kjøre på med sultedietter for å gå ned noen kilo. :-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s