Spinatsuppe

Det er tydelig at det er mange nyttårsforsetter om mer sunn mat i 2011 ute og går for tiden. Bloggstatistikken min viser at søkeord som «sunn mat», «sunt kosthold», «vegetarmiddag» er hyppig brukt i disse dager.

Januar er jo som vi alle vet, måneden for å rette seg opp i ryggen, puste med magen og ta seg kraftig sammen. I bunn og grunn er det jo for gale at man aldri lærer. Men november og desember er månedene der de aller fleste av oss har en tendens til å slække litt på både matvaner og trening. Og jeg er intet unntak! Jeg er ikke noe stort fan av nyttårsforsett, men jeg bør vel komme inn i gode vaner igjen… Suppe er perfekt mat i så måte. Sunt, enkelt og billig (for januar er da vel heller ikke de feite lommebøkers måned…). I tillegg varmer suppe godt nå i kulda. En av mine favoritter hva angår suppe, er spinatsuppe. Godt, gammeldags, og proppfullt av herlige vitaminer og sunne saker.

Slik gjør du det:

  • 1 pakke frossen spinat
  • 6 dl vann
  • 3 dl kumelk, hvetemelk eller lignende
  • 2 ts speltmel eller annet fint mel
  • 1 grønnsaksbuljongterning eller fond
  • pepper og muskat
  • evt. 1 ts trøffelolje

Kok opp spinat, grønnsaksbuljong og vann. Lag en jevning av melk og mel, og hell dette oppi fosskokende spinat og vann. La det småkoke i 10 minutter for å få vekk melsmaken. Krydre av hjertens lyst og spis!

Kjempegodt med et hardkokt egg i, eller med godt brød til. Du kan også lage litt mer mat ut av suppa ved å tilsette litt kokt potet eller røde linser.

Fin og grønn spinatsuppe

Reklamer

One response

  1. Tilbaketråkk: Spinatsuppe med selleri | Sunn Middag

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s