Coleslaw med epledressing

Jeg var nylig på et kurs om raw food. Det var utrolig interessant. Jeg tror aldri jeg kommer til å bli noen ekstrem råkostspiser, men det var gøy å lære noe nytt. Jeg tenker vel egentlig som så at det er mye av det «raw-fooderne» sier som er fornuftig. Alle vet jo at det er mer næring i en rå gulrot enn i en ihjelkokt gulrot. Så jeg tror nok vi alle kunne hatt godt av å spise litt mer råkost. Men jeg må si at jeg er mer glad i kokte enn rå supper… Og når det er vinter, trenger jeg rett og slett varm mat! Og det å dehydrere burgere i en spesialbygd ovn i 24 timer blir litt for mye planlegging for meg.

Uansett; jeg ble jo inspirert. På kurset laget kursholderen en kjempegod coleslaw som hun serverte til dehydrerte grønnsaksburgere og esekielbrød, samt rå ketchup. Jeg prøvde meg på noe lignende hjemme, og det ble slett ikke verst! Jeg er veldig glad i coleslaw, men prøver å holde meg unna det, siden det som regel er tilsatt majones. Denne her derimot, er kjernesunn, og ingen fare å forspise seg på.

Coleslaw med epledressing

For å få revet kålen og gulrøttene skikkelig, bør man absolutt få tak i en mandolin. Jeg investerte i en slik for en tid tilbake, og er kjempefornøyd! Det er et supert skjæreinstrument. (Jeg kjøpte min for 700 kroner hos Traktøren. En anseelig sum å betale for et kjøkkeninstrument, men definivt verdt pengene!) Da får man kuttet grønnsakene i akkurat passe størrelse. Du kan også raspe kål og gulrøtter med en gammeldags rasp. Det funker nok også bra.

Salaten lager du ved å blande sammen:

  • 2 dl revet hodekål
  • 2 dl revet rødkål
  • 1 stor gulrot revet eller skåret i «fyrstikker» med mandolin
  • 2 dl alfalfaspirer eller andre spirer

Så heller du over dressing, som du enkelt og greit lager ved å blande:

  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss eplecidereddik
  • 1/2 ts flytende honning
  • 2 ts revet ingefær
  • salt
  • pepper
  • 1 hvitløksfedd

Coleslawen blir god sammen med falafel og pita, sammen med hamburger, ved siden av kjøtt eller fisk, på brødskiva, eller som en frisk salat i matpakka.

Advertisements

4 responses

  1. Hørtes spennende ut m kurs i «raw food» . Sikkert mye inspirasjon å hente der, som kan brukes i kombinasjon med helt vanlig matlaging. Skal teste ut coleslaw med epledressing neste gang jeg lager «fish and chips». Hilsen Annica

    • Kjempebra kurs ja! Skal melde meg på de neste kursene også tror jeg. Hørtes ikke dumt ut med coleslaw sammen med fish and chips. Men jeg ser nå at jeg glemte at det skal være ingefær i! Må legge det til med en gang!

  2. Tilbaketråkk: Coleslaw med hvit dressing | Sunn Middag

  3. Hei! Så fin blogg du har, mange bare veganske oppskrifter :) Tenkte bare å si ifra til deg om at honning ikke er vegansk. Honning kan gjerne byttes ut med agave-, lønne- eller yacon-sirup i de fleste tilfeller :)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s