Grateng av rotgrønnsaker

Inspirert av Annica, som serverer stekt kolje med grønnsaksgrateng, laget jeg min egen versjon av hennes grateng. Og det ble faktisk ikke verst! Retten er enkel å lage, en får brukt sesongens grønnsaker og den søte smaken av rotgrønnsaker blir absolutt ikke feil.

Oppskriften er til en form full av grateng, som passer fint for eksempel ved siden av grønnsakskarbonader, snitzler eller til fisk. (Nok til ca. 4 personer som siderett.)

  • 1/4 kålrot
  • 3 store gulrøtter
  • 1 stor pastinakk
  • 1 liten persillerot
  • 1/2 rød løk
  • 2 hvitløksfedd
  • urtesalt
  • pepper
  • grønn pesto
  • eventuelt litt mozarella

Rotgrønnsakene raspes og legges lagvis i en ildfast form. Dryss finhakket løk og hvitløk, samt urtesalt og pepper mellom hvert lag. Pesto dryppes på toppen.

Lag så bechamelsaus av:

  • 2 ss smør
  • 1 ss mel
  • 2 dl havremelk eller lignende
  • muskat
  • 1 stivpisket egg

Smelt smøret, pisk inn melet og kok opp. Tilsett melk og kok til sausen er tykk i konsistensen. Når sausen er klar, ha i et stivpisket egg. Fordel så sausen og eventuelt ost over grønnsakene. Sett formen inn i ovnen. Stekes på ca. 180 grader i 30 minutter.

Rotgrønnsaksgrateng - her med urteburgere

Advertisements

2 responses

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s