Fiskegrateng med spinat og eggesmør

Fiskegrateng er stort sett alltid godt. Aller best synes jeg min mor lager den. Hun bruker røkt kolje i i stedet for den kjedelige kokte torsken. Dette gir en spennende smak som har omvendt mang en hardbarka fiskehater.

Jeg klarer aldri å lage gratengen like god som mamma lager den uansett, så jeg har min egen vri, fiskegrateng med spinat i. Ikke så verst, den heller!

  • 4 fileter røkt kolje – kuttes i mindre biter
  • 2 dl pasta – makaroni eller fusilli passer fint, gjerne fullkorn
  • spinat – enten 1/2 pakke fersk eller 1/2 pakke frosne «puter»
  • 2 ss smør
  • 3 ss mel
  • 3 dl havremelk eller lignende
  • salt
  • kayennepepper
  • masse revet muskatnøtt
  • 3 egg
  • strøkavring

Varm ovnen til 200 grader. Kok pasta etter anvisning på pakken.

Fiskegrateng med spinat blir aller best sammen med råkostsalat.

Smelt smør, rør inn hvetemel og spe med havremelk. Kok opp sausen under omrøring. Smak til med salt, pepper og muskat. Vær forsiktig med saltet; koljen kan være ganske salt i seg selv. Avkjøl sausen litt og rør inn eggeplommer, fisk, pasta og spinat. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i sausen. Du kan også piske hele egg og ha dem i.

Er du ikke vegetarianer, blir gratengen ekstra god med baconterninger i…

Ha blandingen i en ildfast form. Strø over kavring. Stek gratengen på nederste rille i stekeovnen på 200 C i 40-50 minutter.

Eggesmør blir fantastisk til. Dette lager du slik:

  • 2 kokte egg – hakkes i små biter
  • 100 g smør – smeltes
  • 1 ss finhakket persille
  • 1 ss sitron – presses
  • pepper

Smelt smøret og ha resten av ingrediensene i rett før servering.

Serveres med råkostsalat av revne gulrøtter og epler.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s