Penne med tomat, aubergine og mozarella

Denne oppskriften fant jeg i KK. Og den er så god! Den fyldige aubergin-smaken gir det lille ekstra som en noen ganger savner i vegetarretter.

  • 400 g penne
  • 1 stor aubergine
  • solsikkeolje til steking
  • 500 g modne tomater
  • 1 mozarella
  • 2 hvitløksbåter
  • 1 chili
  • 3/4 dl olivenolje
  • salt
  • 2 dl revet parmesan
  • 1 håndfull basilikum

Skjær auberginen i staver på omtrent samme størrelse som pennen. Stek dem i rikelig med solsikkeolje. Stek i flere omganger og la dem renne av for å bli kvitt overflødig olje.

Skjær tomatene i små biter og mozarellaen i terninger. Skrell og hakk hvitløk og chili, og fres i olivenolje uten at det tar farge. Tilsett tomater og aubergine. Stek på sterk varme uten lokk til all overflødig væske har kokt bort, ca. 5 minutter. Smak til med salt.

Kok pasta, men ta den av varmen 1 -2 minutter før den er ferdig. Hell av kokevannet. Bland pasta og tomatsaus. Tilsett mozarella og parmesan og bland godt. Rør inn hele basilikumblader rett før servering.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s