Paprika- og tomatsuppe med stekt aubergine

Denne oppskriften kom jeg en gang over i et hefte fra Bama. Suppa er enkel, men veldig smakfull. Auberginen tilfører det lille ekstra. Også er den perfekt til de kalde høstkveldene vi nå står overfor!

  • 4 røde paprika, i terninger
  • 6 plommetomater i biter
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • 1 løk, renset og kuttet i terninger
  • 1 purre, i terninger
  • 1 grønn chili, i terninger
  • 1 ts karripasta eller -pulver
  • 5 dl vann
  • 1-2 buljonterninger
  • salt og pepper
  • stekt aubergine: 1 aubergine, i små terninger
  • rikelig frisk persille, hakket

Dryss litt salt på auberginen og la den ligge i 20 min. Dette gjør at den blir mildere på smak. Skyll av saltet og legg bitene på et håndkle, slik at de renner av seg vannet. Stek auberginebitene godt i en varm panne. Smak til med salt og pepper. Dryss over persille og bruk auberginen som ganityr i suppen.

Stek alle grønnsakene godt på sterk varme. Tilsett krydderne og stek litt til. Tilsett vannet og buljongen.
Kokes i 20 minutter til grønnsakene er møre. Kjør blandingen med stavmikser til en jevn suppe. Smak til med salt og pepper og tilsett den stekte auberginen. Serveres med grovt brød.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s