Mammas pærekake. Mmmm!

Mine foreldre har haugevis av pærer i hagen som jo må brukes til et eller annet. Mamma har tidligere i uka syltet pærer til den store gullmedaljen, men i dag var det visst på tide med pærekake! Jeg er for tiden på besøk hos dem, og var dermed så heldig at jeg fikk smake mammas nydelige pærekake! Guuud, så hekta jeg ble! Så voldsomt sunn kan jeg vel ikke si at den er, men pærer er jo både magre og fiberike, så kanskje kan man komme unna med noen kakestykker likevel? God er den i alle fall! Med smuldrete bunn og den milde, fine pæresmaken er dette en høstklassiker. Uansett er det søndag, og søndagen er, som vi jo alle vet, til for å nytes!

Dette er stor porsjon som passer fint i en langpanne. Slik blir det nok kake til mange søtsugne familiemedlemmer og venner. Oppskriften kan lages halv. Da blir det nok til en rund liten form.

  • 500 gram smør
  • 180 g melis
  • ½ kg hvetemel
  • 3 egg
  • 1 ts bakepulver
  • vaniljesaus
  • kanel
  • pærer

Melis og smør røres hvitt, før resten av ingrediensene has i. Deigen trykkes ned i formen. Skrelte pærer i skiver legges oppå. Vaniljesaus helles så over det hele, men pass på at pærene stikker litt opp. (Mamma bruker vaniljesaus på kartong, men er du helt anti-fabrikklagd mat, er det sikkert enda bedre med hjemmelaget saus!) Så drysser du kanel over, før kaka puttes i ovnen i ca. 30 minutter på ca. 180 grader.

 

Pærekake med pisket krem. Så enkelt kan det gjøres, men likevel så himla godt!

 

 

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s