Fylt og gratinert squash

Fylte grønnsaker er så godt! Og det kan varieres en hel haug, slik at en ikke blir lei så fort. Her har jeg laget en squash-versjon med løk, chili, tomater, sopp og revne rotgrønnsaker. Men du kan ha i hva du vil – bønner og linser, alle mulige slags grønnsaker, ris, couscous, byggryn, bulgur. Du kan krydre i italiensk stil, meksikansk stil, indisk stil osv. Du kan velge å ikke gratinere, hvis du synes det blir for usunt. Du kan ha fløte i sausen hvis du vil gjøre det litt mindre hverdagslig. Og du kan variere grønnsakene. Fylt paprika eller aubergine er for eksempel også nydelig på smak.  

  • 2 nokså store squash
  • 1/2 løk
  • 1 rød chili
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 tomater
  • 3 store champignon
  • revet gulrot eller kålrot
  • litt revet sellerirot
  • 1 egg fra en utegående, lykkelig høne
  • salt, pepper, kummin, evt. annet krydder
  • gulost – vegansk eller vanlig
  • parmesanost

Del squashene på langs. Pensle dem først med litt olje og stek i ovn i ca 15 minutter på 200 grader. Da har de blitt myke og fine, og du kan skrape ut kjøttet i midten.

Mens squash-fruktene er i ovnen, kutter du løk, hvitløk, tomater, chili og champignon, rasper rotgrønnsakene og skjærer ost. Løk og hvitløk brunes i en panne, champignonen has i, og stekes brun. Nå kan du ha i tomater. (Og litt vann hvis du synes det blir for tørt. Men pass på så sausen ikke blir for flytende – da blir det bare søl!) Revne rotgrønnsaker, chili og krydder has så i. Når du synes det er ferdig, kan du ta gryta av plata, ha i egget og røre godt. (Jeg hadde det bare i fordi jeg hadde et egg jeg burde bruke opp, og så tenkte jeg at det ville gi en fin konsistens. Men egget kan absolutt droppes. Jeg tror nok imidlertid det gir et fastere fyll.)

Når du har skrapt squashen, kan du kutte opp innmaten derfra i mindre biter og blande med resten av fyllet. Denne har du så i de uthulte squashene. Ost strøs på toppen. Krydre gjerne med tørket oregano

Stekes så i ovnen til osten er fin og gyllen. Serveres med salat og couscous, byggryn, eller som her, med bulgur.

Fylt og gratinert squash med bulgurhvete

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s