Fransk potet- og purreløksuppe

Potetsuppe har vært en av mine favoritter helt siden jeg var 7 år gammel og jeg fikk det servert på fritidshjemmet (SFO). Men jeg har alltid tenkt at det er for mye styr å lage det selv. Helt til jeg var på matlagingskurs og fikk se hvor enkelt og godt det kunne gjøres. Det tar faktisk ikke noe særlig lenger tid enn det tar å koke poteter.
Dette er en varm og mettende suppe, perfekt på kjølige høstdager. Denne liker alle!
  • 500 g mandelpotet
  • 1 selleristang
  • 2-3 sjalottløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 liten purre (det hvite brukes)
  • 1,5 l vann
  • 1,5 grønnsaksbuljongterning
  • Olivenolje til steking
  • 2 dl matfløte (eller soyamelk hvis du vil gjøre det hele litt sunnere.)
  • Persille eller andre krydderurter du liker

Skrell potetene, del dem i fem. Har du ikke mandelpoteter er det ingen krise. Det funker helt fint med andre typer poteter. Potetene freses i olivenolje sammen med løk, hvitløk, selleri og purre.
Ha i vann og buljongterninger. Kokes på normal varme til potetene er gjennomkokte. Kjøres med stavmikser til det blir en fin, jevn suppe. Tilsett soyamelk/fløte, ha i krydder etter smak. Hakket persille has over når suppen serveres.

Serveres med godt brød.

Advertisements

One response

  1. Tilbaketråkk: Spis sunt og billig – det er mulig! | Sunn Middag

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s